A Travellerspoint blog

O intalnire neasteptata. Frumusetea sublima a Lacrimilor.

Sublimul nu se explica. Sublimul exista. E in flori, in roua de pe iarba diminetii. In fluturii din natura si in cei din stomac. In zambetul extraordinar al unui copil. In sufletele ranite si vindecate... in amintirile si in lacrimile unei batrane Doamne.

Venerabila Doamna Renate Lücke, 80 de ani, din Frankfurt am Main, viziteaza Romania pentru intaia oara. Un munte de curaj concentrat cu eleganta intr-un ghemotoc de femeie. E la apusul vietii, fortele-i sunt secatuite, insa nu se plange, priveste inainte, merge si nu se opreste. Urca neobosita scarile la Sighisoara, ataca cu hotarare pantele la Bran si Rasnov, nimic n-o sperie, pentru ca are un tel: si-a dorit mult sa traiasca si sa vada Romania. Asteapta aceasta excursie de o viata. Nu a auzit nimic bun despre tara noastra, insa ea stie adevarul.

Despre Romania i-a povestit tatal ei, pilot de razboi, care si-a petrecut cei mai frumosi ani zburand deasupra Ploiestiului si aparand orasul de bombardierele aliatilor. Dupa 23 august 1944 este ascuns si adapostit de o familie de tarani din Silistea Dealului. I-a povestit mereu numai lucruri frumoase despre romani, iar de tara era indragostit.

Si acum aceasta batranica curajoasa coplesita de amintiri vine plina de sperante in Romania... si realizeaza ca tatal ei a avut dreptate. Este intr-adevar o tara magica, incarcata de sacru si lumina. Se bucura ca un copil. Imi marturiseste ca si-ar fi dorit sa-i fie si tatal alaturi... si ca ar fi fost tare mandru.
La aeroport... plange de fericire. Se lasa coplesita de emotii, de amintiri din vremi trecute.

Este fara indoiala una dintre acele intalniri care te marcheaza profund si a caror amintire o vei purta cu tine mereu, oriunde vei merge.

large_lacrima.jpg

Posted by The Pilgrim 03:41

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint